Om mig

Heléne Torvaldsdotter Dehring

Att beskriva sig själv är svårt men  egen tolkning är att jag är engagerad och ansvarsfull som person. Jag är mamma, farmor, mormor, hustru, vän, kollega, fritidspolitiker mm.

Min livskamrat och jag har tre vuxna barn och barnbarn.


Större delen av mitt yrkesliv har jag jobbat inom vården, från sjukvårdsbiträde till distriktsköterska, även som skolsköterska, företagssköterska, på sjukhus och som projektledare. I dag jobbar jag  deltid på en akut medicinavdelning.

När jag har fått frågan hur länge jag ska jobba så svarar jag: "Så länge arbetsgivaren vill ha mig" och  "så länge jag orkar och tycker att det är roligt"!


Att resa är kul likaså att paddla kajak, vandra eller åka längdskidor i måttlig takt.  Jag har alltid en bok gå gång, läser eller lyssnar. I fantasin förflyttar jag mig till olika spännande miljöer och lyssnar jag på klassisk musik fylls jag av lugn och stillhet.

Men också en livfull diskussion kan vara riktigt uppiggande, bara den är utan personangrepp. Jag gillar att skapa med mina händer. Jag syr gärna små klänningar och byxor till barnbarnsbarnen.

På fotot här nedanför har jag fått besök av grannens katt som trivs bra på en  av mina egenhändigt gjutna betongstolar. Äggen har jag gjutit av lergodslera. Jag har vävt trasmattor på tre vävstolar men har i nuläge bara en kvar. Det är en process att fatta slutgiltigt beslut och att göra av sig av med den också. Vävstolen är inte använd på femton år men trots det sticker jag huvudet i sanden av nostalgiska skärl. 


Helénes hemsida är producerad på

Förlag Per Berggrén,Karlstad